Helsingborgs if:s klubbmärke. Foto: Andreas Hillergren/TT

HIF: Det finns ett avtal

Helsingborgs IF har trots flera försök från Radiosportens sida vägrat att kommentera sin konflikt med Ängelholms FF. Till lokaltidningen Helsingborgs dagblad har man dock valt att ge sin syn på saken och enligt HIF finns det ett hyresavtal som ger klubben rätt att kräva pengar från grannföreningen ÄFF.

En intressant detalj i sammanhanget är att det hyresavtal som Helsingborg använder som grund för sin fordran mot Ängelholm upprättades av den förre klubbdirektören Paul Myllenberg som numera finns i Ängelholm.

– Andemeningen då enligt Paul var att ÄFF skulle vara här i minst ett år och hyran för det är inlagd i vår budget, säger Claes Ohlsson som är ordförande i HIF till Helsingborgs dagblad.

Det upprättades ett hyresavtal som gällde i två år med möjlighet till uppsägning 1 november. Ett avtal som också innehöll tre månaders uppsägningstid. Efter sju matcher flyttade ÄFF hem från Helsingborg. Avtalet är dock inte uppsagt enligt Helsinborgs dagblads uppgifter.

– Vi hävdar att vi i alla fall har rätt till hyra för alla 15 matcher som skulle ha spelats under avtalets första år, säger Claes Ohlsson.

Radiosporten har tittat på hyresavtalet och där framgår det att den utsatta hyresperioden är april till november 2014. Ängelholm hävdar därtill att avtalet är uppsagt.

Mer om Fotboll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".