Peter Forsberg. Foto: Håkan Nordström/TT

Peter Forsberg rasar mot huvudtacklingarna

Under höstens SHL har publik och spelare fått bevittna flera otäcka huvudtacklingar. En som har reagerat starkt på dessa är ishockeylegendaren Peter Forsberg.

I en intervju med allehanda.ses webbtv-program riktar Peter Forsberg skarp kritik mot disciplinnämnden och domarbasen Peter Andersson.

Peter Forsberg, som är Modos assisterande general manager, får frågan och vilka spelartyper han vill se i Modo. Då kommer han in på ämnet med tacklingar mot huvudet.

– Det verkar lite legalt att smälla till i skallen och såna grejer. Så jag skulle vilja få in lite tuffhet i laget och se till att grabbarna får spela match, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte var det ska sluta någonstans, man har sagt att man ska ta tag i det där med huvudtacklingar, men så mycket ”ta tag i det” verkar det inte vara, det händer ju hela tiden.

Forsberg reagerade bland annat på när HV 71:s Andreas Jämtin blev friad av disciplinnämnden efter en tackling på Modos Nichlas Torp.

– Han (Jämtin) träffar inte riktigt, men intentionen var att försöka ta han i skallen, i alla fall tycke rjga det när man tittar på bilderna, Det tycker jag att man ser på bilderna. Sedan är det tur för Jämtin att Torp faller ihop. Det har varit lite huvudtacklingar i år och det är många som missar matcher. Och de som tacklar får två, tre matcher, det är allt de får, säger Peter Forsberg.

Forsberg menar på att spelet går snabbare nu än för några decennier sedan.

– Vill man så är det inte svårt med den hastighet och den kraft killarna har i SHL nu att köra på någon i skallen eller köra på någon så den får hjärnskakning så man måste ta tag i det där, säger Peter Forsberg.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".