Helsingborgs IF om tvisten med Ängelholm

HIF har nu valt att uttala sig skriftligen till Radiosporten…

"HIF har ett hyresavtal med ÄFF, som inte sagts upp i enlighet med avtalsvillkoren. Där av vår tolkning att det avser åtminstone hela 2014. ÄFF har också i början av året fått ett särskilt bidrag för att täcka årskostnaden 2014. Vår tolkning av avtalet och dess andemening stöds också av att ÄFF:s nuvarande klubbdirektör förhandlade och tecknade avtalet för vår räkning när han var anställd i HIF och att den han då betraktade avtalet som gällande för åtminstone ett år.

HIF är liksom ÄFF en ideell förening där våra medlemmar och deras intresse är lika viktiga som ÄFF:s. Av den anledningen är det i första hand en principsak att ingen part har tolkningsföreträde enbart av den anledningen att dennes problem eventuellt är större än den andres. I en uppgörelse omfattande fler oreglerade mellanhavande ingår att denna tolkningstvist skall enligt överenskommelsen tas upp för diskussion och beslut först när ÄFF erhållit sin elitlicens för 2016.

Hur och på vilka grunder parterna tolkar avtalet kommenteras inte via media.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".