1 av 2
Hemmapubliken flyr från en smällare. Foto: Martin Meissner/AP/TT
2 av 2
Felipe Melo och Selcuk Inan vädjar till fansen. Foto: Martin Meissner/AP/TT

Polisen utreder dråpförsök efter CL-match

Den tyska polisen har öppnat en utredning om försök till dråp efter att bortafansen kastat smällare mot hemmapubliken i matchen mellan Borussia Dortmund och Galatasaray.

Det var stökigt på läktaren när Borussia Dortmund tog emot Galatasaray i Champions League på tisdagskvällen.

Oroligheterna började redan innan matchen då 800 Galatasaray-supportrar tände knallskott och rökbomber i centrum innan de marscherade mot arenan. 

– De fortsatte när matchen började. Vi kunde identifiera en del av dem och grep personer på plats, säger Dortmunds polischef Edzard Freyhopp till Reuters.

Smällare kastades både in på planen och mot hemmafansen. Matchen fick avbrytas två gånger medan Galatasarayspelarna försökte lugna sina supportrar.

– Jag sade åt dem att om de fortsatte så kanske domaren skulle blåsa av matchen, berättade Galatasarays Hamit Altintop, som är född nära Gelsenkirchen, till Reuters.

Två polisen ådrog sig lättare skador och Dortmundpolisen har öppnat flera utredningar, bland annat en om försök till dråp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".