Farhiya Abdi (t.h). Foto: Elaine Thompson/TT.

Skön revansch för Farhiya Abdi

Den svenska landslagsspelaren Farhiya Abdi avslutade den förra säsongen i frysboxen i Good Angels trots att laget underpreseterade. Ikväll fick hon slå sitt förra lag med det nya Wisla Krakow som vann med 68-55 mot slovakiska Good Angels i Euroleague.

För Farhiya gav kvällens match en doft av succé.

Farhiya Abdi fick starta matchen för sitt nya lag Wisla Can-Pack från Krakow men det dröjde nästa 15 minuter tills den första tvåan satt.

Det blev sex poäng och 3 returer innan den första halvleken var över. En halvlek där Farhiya spelade mest i sitt lag - 17 minuter.

Då ska ni veta att där finns tre andra spelare från WNBA. Jantel Lavender från Farhiyas lag Los Angeles Sparks och de båda Chicago Sky-spelarna Allie Quigley och Courtney Vandersloot.

Det var också i slutet av den första halvleken som Wisla kopplade segergreppet genom att avsluta med 12-0.

Närmare än så kom inte Good Angels. 

Farhiyas lagkamrat från WNBA Jantan Lavender gav en doft av världsklass. 22 poäng 13 returer säger väl det mesta.

För Farhiya Abdi gav matchen mer än revansch i sin förra hemmahall. Hon spelade 30 minuter och satte 15 poäng och tog sju returer. Det är på den här nivån ingenting annat än klass och respekt.

Frida Aili tog lite överraskande en plats i Brno. Tjecklaget som spelar på den allra högsta europeiska basketnivån - Euroleague.

Mot franska Tango Bourges lett av stjärnan Celine Dumerc hade de ingen chans alls. Förlust med 88-38 - 50 poäng alltså.

Det blev en mardröm för Aili och det tjeckiska laget. De förmådde bara producera 11 poäng under den första halvleken. Frida Aili spelade då16 minuter men gjorde inga poäng.

Första poängen kom efter 28.37 när ett av två straffkast satt.

Till slut blev det lite bättre i protokollet för Aili med 9 poäng på drygt 35 minuter men för laget – usch vilken start!

Jämförelsevis hamnade Farhiya på +15 medan Frida noterades för skrämmande -42.

Tilläggas kan att stjärnan Celine Dumerc nöjde sig med fyra poäng. Men ändå...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".