1 av 2
Markus Rosenberg i landslagströjan, arkiv. Foto: Fredrik Sandberg/TT
2 av 2
Markus Rosenberg. Foto: Andreas Hillergren / TT

”Han borde få guldbollen istället för Zlatan”

Experterna om Fotbollsgalan
10 min

Zlatan Ibrahimovic har tilldelats guldbollen de senaste sju åren och har åtta totalt. Men fotbollsexperterna är oense om PSG-stjärnan borde få ta emot utmärkelsen för nionde gången under årets fotbollsgala.

– Jag hoppas på Markus Rosenberg, men jag tror att de gör det enkelt för sig och ger priset till Zlatan igen. Det där är en väldigt intressant diskussion för egentligen kan man ge priset till Zlatan bara han ställer ut skorna på plan, eftersom han är en så mycket bättre fotbollsspelare än de andra, men vad har de för kriterier? Jag tycker att den som har betytt mest för svensk fotboll det här året är Markus Rosenberg, säger DN:s krönikör Johan Esk.

– Jag skulle vilja hålla med Johan och tycker det är kul med Rosenberg, men nej, när Zlatan är med och slår målrekord, han är Sveriges bästa fotbollsspelare, säger TT Nyhetsbyråns reporter Niclas Green.

– Jag tycker att Rosenbergs betydelse för Malmö i Champions League slår ut Zlatans år, hade han (Zlatan) gjort lite i kvalet här i höst så, men nu har han ju inte bidragit hittills, säger Johan Esk.

– Om vi tittar tillbaka till våren så vann han ju skytteligan i Frankrike med tio måls marginal och ser man till hela året fram till nu så är det ju Zlatan utan tvekan, säger fotbollsskribenten och kommentatorn Emelie Ölander.

Lyssna på hela sportsnacket inför fotbollsgalan i ljudklippet ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".