Arkivbild: John Guidetti. Foto: Anders Andersson / TT.

John Guidetti: ”Nu är glädjen tillbaka när man får spela”

John Guidetti: "Att försöka vinna Guldbollen, det är..."
2:26 min

Han har kallats för Zlatan Ibrahimovics arvtagare. Nu är John Guidetti tillbaka i fotbollslandslaget efter två skadefyllda år.

– Det är alltid stort att få representera sitt land. Självklart känns det mycket bättre nu, speciellt det man gör i klubblaget. Det här är bara en liten bonus. Det viktigaste är vad jag gör i Celtic, säger John Guidetti till Radiosporten inför EM-kvalmötet borta mot Montenegro på lördag.

Vad säger du om Zlatans nio Guldbollar?

– Världsklass, det finns väl inte så mycket mer att säga. Han kanske borde få ett eget pris.

Han ska vinna en tionde och sen är det dags för..?

– Jag vet inte. Vi får se. Det är bara kul att vara här. Att försöka vinna Guldbollen är väl verkligen ingenting man tänker på. Det handlar bara om att få spela.

Montenegro borta på lördag i EM-kvalet.

– Stor, viktig match. De har många duktiga spelare i Jovetic, Savic, Vucinic och så vidare. De har ett mycket duktigt fotbollslag så det kommer bli tufft.

Får du spela på lördag?

– Jag vill alltid spela, men det är inte jag som bestämmer. Det är en fantastisk bra trupp som är här och jag ska göra mitt bästa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".