Foto: Rickard Nilsson / TT
Sverige tackar publiken efter den oavgjorda EM-kval matchen i handboll mellan Sverige och Serbien. Foto: Rickard Nilsson / TT

Experten: ”Grubbström kommer med i EM-truppen”

Christina Ström tror inte på några överraskningar i EM-truppen
0:51 min

Idag presenteras den svenska truppen till Handbolls EM i december. Radiosportens expert Christina Ström känner sig ganska säker på att Cecilia Grubbström kommer vara en av två målvakter trots att Grubbström inte är lika bra som hon varit tidigare.

– Som målvakt kan man ha stor nytta av den erfarenhet som hon har.

På utespelarfronten tror vår expert Christina Ström inte att vi bjuds på några överraskningar - utan att det kommer vara den stomme vi sett i det svenska landslaget på sistone.

Inte heller i målet förväntar hon sig några överraskningar utan tror att vi får se Cecilia Grubbström ta platsen bakom Sävehofs Filippa Idéhn. Detta trots att Grubbström enligt Ström inte är på samma nivå som hon varit tidigare.

– Hon kommer att vara med tack vare sin långa erfarenhet. Och det kan man ha stor nytta av som målvakt, säger Ström som tycker att Grubbström är rätt val framför yngre målvakter.

– Det måste nog få vara så här i ett mästerskap till, även om jag tror att Idéhn kommer vara förstavalet i de flesta matcherna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".