Arkivbild: Jenni Asserholt. Foto: Claudio Bresciani / TT.
Arkivbild: Jenni Asserholt. Foto: Claudio Bresciani / TT.

Asserholt: ”Försvarsmässigt riktigt bra”

Jenni Asserholt efter fyrnationsturneringen
4:27 min

Det blev en tredjeplats för damkronorna i fyrnationsturneringen i Kanada som är en del i uppladdningen inför hemma-VM nästa år.

– Det var en riktigt bra turnering. Det var en chans att testa lite nytt efter OS och inför VM. Vi lyckades hålla ihop det försvarsmässigt riktigt bra. Tidigare har det runnit iväg rejält så det här var ett stor steg framåt, säger Jenni Asserholt.

I gruppspelet blev det förlust mot Kanada med 0-2, Finland med 0-1 och mot USA med 0-3 innan det till slut blev vinst i bronsmatchen mot Finland efter förlängning.

Damkronorna har haft stora problem med målskyttet, så även denna gång. Lagets enda mål under ordinarie tid kom i just bronsmatchen mot Finland.

 Vi har haft mycket fokus på försvaret, det är också i den änden vi vill börja. Men vi vet om att vi måste öva på det offensiva men Leif Boork, förbundskapten har valt att börja med försvaret, säger Asserholt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".