Pressträff med Zlatan Ibrahimovic inför EM-kvalmatchen borta mot Montenegro. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Pressträff med Zlatan Ibrahimovic inför EM-kvalmatchen borta mot Montenegro. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Zlatan: ”Ska vara redo till matchen”

Zlatans presskonferens
17 min

Zlatan Ibrahimovic är fortfarande inte 100 procent återställd efter den envisa hälskadan. Med tre dagar kvar till det viktiga EM-kvalet mot Montenegro på lördag är den stora frågan om stjärnanfallaren kommer att kunna spela.

Zlatan Ibrahimovic hade lite ont i hälen efter måndagens fotbollsgala i Globen.

– Men det berodde nog på finskorna som jag gick runt med i tre timmar, sa han på presskonferensen.

Under tisdagen tränade han med truppen i 30 minuter innan han fortsatte träningen i gymmet. Zlatan säger att han hoppas kunna spela i den viktiga matchen på lördag.

– Det kändes bra efter träningen. Vi får se om jag kan spela. Vi bygger upp det här under veckan och jag ska vara redo till matchen.

Zlatan fick också frågan om hur han såg på kritiken mot Fotbollförbundet efter årets gala, när bland annat Therese Sjögrans hyllning klipptes bort på grund av tidsbrist.

–  Jag tyckte att det var en fantastisk gala även om det var lite sorgligt, vill man ha show eller ska man ge priserna till någon som förtjänar dem. Ska alla få varsitt pris så att alla blir nöjda? Jag är inte insatt i det, jag vet inte vad som hände, TV4 hit och dit och förbundet hit och dit... Det är inte mitt område, jag fick mitt pris och jag är nöjd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".