Magnus Haglund (mitten) är tillbaka. Till vänster sportchef Stefan Andreasson , till höger ordförande Bosse Johansson. Foto: Peter Elvemo.
Magnus Haglund (mitten) är tillbaka. Till vänster sportchef Stefan Andreasson , till höger ordförande Bosse Johansson. Foto: Peter Elvemo.

Magnus Haglund återvänder till Elfsborg

Haglund: ”Har ett enormt stort hjärta för klubben”
4:51 min

Magnus Haglund blir Elfsborgs nya manager. Det avslöjades på en presskonferens i Borås i dag. Haglund tar över efter Klas Ingesson som nyligen gick bort i cancer.

Haglund tränade Elfsborg i åtta säsonger och förde laget till SM-guld 2006. Nu återvänder han till det allsvenska laget från Borås efter tre säsonger i norska Lilleström.

– Elfsborg har ju en jättestor plats i mitt hjärta efter den tidigare perioden här, i kombination med sen vad som skedde så blev det nästan ett kall att komma tillbaka, jag hade mycket kontakt med Klas (Ingesson) på slutet och blev i princip uppmanad av Klas att ta det här jobbet. Det här jobbet hade varit spännande ur alla synvinklar ändå men det blir ytterligare en dimension på det, som är klart känslosam, säger Magnus Haglund på presskonferensen.

Han berättar att kontraktet är på fyra år.

Bosse Johansson, ordförande för Elfsborg, säger att det känns bra att Magnus Haglund är tillbaka i klubben.

– Vi haft en jobbig period under den senaste månaden, men i dag känns det stark, bra och positivt, det känns skönt. Med Magnus kan vi fortsätta med den modell som vi nu har hittat under det här året tillsammans med Klas Ingesson där Klas då var manager och mer övergripande ansvarig än vad vi hade tidigare när vi hade två tränare, säger Bosse Johansson.

Jan Mian och Peter Wettergren stannar kvar som assisterande tränare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".