Alexander "The Mauler" Gustafsson vann matchen mot britten Jimi Manuwa.
Alexander "The Mauler" Gustafsson vann matchen mot britten Jimi Manuwa.

”The Mauler” går match i Sverige

Kampsportaren Alexander ”The Mauler” Gustafsson får som han vill: en match inför sina hemmafans på Stockholmsarenan den 24 januari.

Alexander ”The Mauler” Gustafsson får som han vill: en match inför hemmafansen på Stockholmsarenan i Stockholm.

– Det här kommer bli storslaget, säger kampsportaren om UFC-mötet med Anthony ”Rumble” Johnson den 24 januari.

Fjolårets titelmöte med Jon Jones slutade med en knapp förlust.

Sedan femrondaren i kanadensiska Toronto har Alexander ”The Mauler” Gustafsson i princip bara haft två tankar i huvudet:

Han vill att matchen ska äga rum i Sverige.

Efter segern mot Jimi Manuwa i London fick har klartecken för ett returmöte med Jones i Las Vegas - men tvingades kort därefter tacka nej på grund av en ömmande menisk.

Med matchen mot Anthony ”Rumble” Johnson, den 24 januari på Tele2 Arena, inleder Gustafsson på nytt jakten på mästarbältet i lätt tungvikt.

– Det är här min väg mot toppen börjar. Hoppas att fler än 30 000 åskådare kommer till matchen för att se mig vinna, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt managern Tomas Ghassemi har svenskens team arbetat med matchen i månader.

– Vi har suttit i flera förhandlingar med UFC och när vi inte fick någon titelmatch i Sverige ville vi ha det nästa bästa, och vi ville ha matchen i Sverige, säger han till TT.

– Det fick vi nu i och med matchen mot Anthony Johnson på Tele2.

Ett möte som kan komma att skrivas in UFC:s historia.

Med en kapacitet på mellan 30 000-40 000 åskådare på Stockholmsarenan kan galan bli den största i Europa, och den nästa största för UFC efter att Toronto-galan i Rogers Centre – då Georges St Pierre besegrade Jake Shields – lockade över 55 000. 

– Hoppas vi kan fylla arenan, säger Ghassemi, som tror på flera bra matcher.

– Jag har mina aningar och tror att det kan bli ett starkt kort. Det kan även bli så att det finns andra svenskar med.

För amerikanen Anthony Johnson spelar det mindre roll var matchen utspelar sig.

– Den här matchen är på hans hemmaplan, men jag är redo att åka över till Sverige för att visa att jag ska vara den som får slåss om mästarbältet nästa gång, säger han.

Johnson stängdes av från deltagande i UFC i september, efter att han blivit åtalad för misshandel av sin dåvarande hustru 2012. Åtalet har dock lagts ner och nu han är fri att tävla inom organisationen. 

Mötet på Tele2 Arena är avgörande för vem som får göra upp om mästartiteln i lätt tungvikt.

Om Alexander Gustafsson får revansch mot Jon Jones avgörs den 3 januari då amerikanen försvarar sitt bälte mot Daniel Cormier vid en gala i Las Vegas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".