Filip Forsberg, Nashville Predators. Foto: Frederick Breedon/TT.
Filip Forsberg, Nashville Predators. Foto: Frederick Breedon/TT.

Filip Forsberg: ”De två har betytt jättemycket för min utveckling”

Filip Forsberg om succéstarten i NHL: "Blir inte av med pucken lika lätt nu"
6:21 min

Filip Forsberg gör succé i NHL, toppar poängligan för rookies och är näst bäste svensk i poängligan samt toppar hela ligans plus/minus-statistik. Huvudförklaringen? Kedjekamraterna Neal och Ribeiro.

I alla fall är det så Fuilip Forsberg själv förklarar succéstarten i årets NHL-säsong med Nashville Predators.

– Det är väl många faktorer som spelar in, men en av de största är att jag har fått spela med (James) Neal och (Mike) Ribeiro som är lagets skickligaste spelare. Det är klart att de har betytt jättemycket för mig, säger Filip Forsberg till P4 Dalarna.

Kan du beskriva de två (Ribeiro och Neal)?

– Ribeiro är 35 år och har spelat i ligan länge. Han är en fantastisk framspelare med ett fint spelsinne. Neal är en utpräglad målskytt. Han har ett fantastiskt skott. Det är två riktigt bra spelare.

Vad är du mest nöjd med hittills?

– Det är att jag har spelat ganska bra i alla matcher. Det är inte som det var ifjol när jag var riktigt bra i någon match och sedan riktigt dålig nästa match.

Känner du att det är något speciellt som du har blivit mycket bättre på än ifjol?

– Man är väl lite större och starkare, så man är lite bättre på att hålla i pucken. Jag blir inte av med pucken lika lätt.

Du leder rookieligan och är bäst i hela ligan när det gäller plus/minus-statistiken, vad betyder det för dig?

– Plus/minus säger kanske lite mer än poäng. Jag har varit inne på ganska många mål framåt och det är ett bra tecken, speciellt eftersom jag hade lite sämre sån statistik ifjol.

Relaterat

Mer om NHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".