Lukasz Kubot (t.v.) och Robert Lindstedt. Foto: Adrian Dennis/TT.
Lukasz Kubot (t.v.) och Robert Lindstedt. Foto: Adrian Dennis/TT.

Robert Lindstedt: ”Man vill ju inte gå ut och göra bort sig...”

Robert Lindstedt: "Att slå världsettorna gör det ännu större"
5:39 min

Svenske dubbelstjärnan i tennis, Robert Lindstedt, har för första gången i karriären nått semifinal i ATP-slutspelet. En framgång Lindstedt rankar riktigt högt.

– Det är klart att det hör till därupp, bland det bästa. Att lyckas med något som man inte har lyckats med innan är fruktansvärt kul, säger 37-årige Robert Lindstedt till Radiosporten.

ATP-slutspelet spelas inför storpublik (över 15 000) på läktarna och inramningen är speciell, med en lite mer högljudd tennispublik än vanligt.

– Det är en otrolig känsla, det är svårt att beskriva för någon som inte har upplevt det i något sammanhang. Det är pirrigt, otroligt mycket mer känslor än vanligt och man vill ju inte gå ut och göra bort sig. Samtidigt är det väldigt motiverande, säger 37-åringen.

Lindstedt, i par med polacken Lukasz Kubot, har slagit både världsettorna (Bröderna Bryan från USA) samt tredjeseedade paret Rojer/Tecau och är redan klara för semifinal innan den tredje och sista gruppspelsmatchen spelas.

– Att slå världsettorna är alltid stort, men att göra det på en sån här stor arena gör det ännu större. Vi är fruktansvärt glad, både jag och Lukasz (Kubot), säger Lindstedt som är en flitig fotograf där flera av bilderna från ATP-touren publiceras på hans Instagram-konto.

– Jag är väl inte som alla andra barn. Jag sätter upp sånt som jag tycker är kul, sen hoppas jag att folk tycker det är roligt.

Vad är önskebilden efter helgen?

– Det blir väl en segerbuckla fylld med champagne och hälla den över sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".