Filip Forsberg kramas om av James Neal och Colin Wilson. Foto: Darryl Dyck/AP/TT
Filip Forsberg kramas om av James Neal och Colin Wilson. Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Uffe Bodin om Forsberg: ”Det är sjukt stort”

Uffe Bodin: ”Han har presterat över förväntan”
4:39 min

Nashvilles Filip Forsberg har fått en succéstart i NHL. – Som det ser ut nu är han nästan självskriven som årets rookie, säger hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin.

Filip Forsberg har gjort 20 poäng på 16 matcher och ligger sexa i NHL:s totala poängliga.

Med den är han bäst av samtliga svenska spelare, något som imponerar på Uffe Bodin.

– Det är sjukt stort. Han är uppe och tampas med spelare i den absoluta världstoppen.

I nattens förlustmatch mot St. Louis svarade Nashvilles Filip Forsberg för ett mål och två assist. Det innebar 20-åringens 20:e poäng så här lång på säsongen. En inledning som gör honom till bästa poänggörare av samtliga svenska spelare i NHL.

– Att han skulle vara bästa svensk i poängligan tror jag ingen hade kunnat föreställa sig i sina vildaste drömmar, säger hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin.

Men trots succéstarten vill Bodin inte dra allt för stora växlar på Forsbergs framfart.

– Allting går Forsbergs väg just nu, men han kommer inte kunna hålla det här tempot under hela säsongen - det är helt orimligt, säger Bodin som menar att NHL-rookies nästan alltid brukar komma in i någon sorts svacka förr eller senare.

Men trots att han tror att Forsbergs poängproduktion kommer att dala så är Uffe Bodin imponerad av 20-åringens inledning.

– Det är sjukt stort och det ska bli kul att se om han kan göra som Gabriel Landeskog och vara med och slåss om att bli utsedd till årets rookie. Som det ser ut just nu så är han ju nästan självskriven.

Lyssna på hela intervjun för fler av Uffe Bodins tankar om varför Filip Forsberg lyckas så bra just nu, om hans potential på längre sikt och om spelarbytet som öppnade för både Forsbergs och Patrik Hörnqvist poängsuccé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".