Marta hade några skott på mål i sin första match med Rosengård. Foto: Anna Karin Drugge/TT
Marta i Rosengårdströjan. Foto: Anna Karin Drugge/TT

Rosengårds ordförande om Marta: ”Inga förhandlingar är inledda”

Marta om egna framtiden i Rosengård: "Vet fortfarande ingenting"
2:34 min

I torsdags tog sig FC Rosengård vidare till kvartsfinal i Champions League efter totalt 4-1 mot Fortuna Hjörring. Men om klubbens stjärna Marta kommer att vara med i vår när kvartsfinalen spelas återstår att se.

Från klubbens sida finns ett intresse att behålla Marta, men inte till vilket pris som helst.

Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson säger till Radiosporten att  ett bud är lagt men att några förhandlingar inte är inledda ännu. Men det är klubbens ambition att få till ett beslut kring Martas fortsättning i slutet av november.

Budet ligger inom klubbens budget och Rosengård är enligt Wifvesson inte berett att ge sig in i nåt som han kallar ett lönerace. För att tillmötesgå eventuella krav som går utanför lagd budget kan krävas en externa finansiär och någon sådan finns inte i klubbens verksamhet idag enligt Wifvesson, som också påpekar att Rosengård i alla såna lägen tänker behålla alla rättigheter kring Marta inom klubben.

Lyssna i ljudklippet ovan för att höra intervjun med Marta efter torsdagens CL-match.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".