Peter Nordström (infälld). Foto: TT
Peter Nordström blir ny tränare för AIK Hockey. Foton: TT

Peter Nordström ny tränare för AIK

AIK Hockey sparkar tränaren Thomas Fröberg med omedelbar verkan, skriver AIK Hockey på sin hemsida. Peter Nordström, idag tränare i Forshaga, blir Fröbergs efterträdare.

Thomas Fröberg, som förra säsongen tränade FBK:s J20-lag, fick beskedet av den tillförordnade vd:n Johan Segui på fredagen. Han flyttar nu hem till Karlstad.

– Gör du inte resultat så måste det hända någonting till slut. Det visste jag, så är det, sa Fröberg till expressen.se tidigare idag.

AIK, som förra säsongen åkte ur SHL, ligger sist i hockeyallsvenskan. På 22 omgångar har laget bara lyckats samla ihop 23 poäng. Även Peter Gradin får sparken från AIK.

Gradin och Thomas Fröberg har delat på tränaransvaret i den krisande hockeyklubben. Nu blir det en FBK-legendar som tar över. Forshagas tränare, gamle FBK-forwarden Peter Nordström pekas nämligen ut som efterträdare på posten som tränare för AIK.

På AIK Hockey hemsida bekräftas nu också att föreningen gjort klart med Peter Nordström.

– Peter har många kvaliteter och var en stor ledare redan som spelare. Vi ser stor potential i den här truppen och hoppas att med Peters ledarskap kunna börja blicka uppåt i tabellen, säger Johan Segui.

Nordström har spelat närmare 130 matcher för Tre Kronor och över 500 SHL-matcher. Som tränare kommer han alltså senast från div 1-laget Forshaga. Han ansluter till AIK Hockey redan under lördagens träning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".