Kristian Karlsson. Foto: Shizuo Kambayashi/TT.
Kristian Karlsson. Foto: Shizuo Kambayashi/TT.

Karlsson nära jätteskräll mot världsettan i SOC

Kristian Karlsson: ”Lyckats pricka formen”
2:27 min

23-årige Kristian Karlsson föll till slut med 4-3 i set i åttondelsfinalen av SOC. Bordtennisens världsetta Xu Xin pressades rejält.

– Det är klart man är besviken. Klart jag spelade bra, jag pressade världsettan till ett skiljeset, men det är klart att man vill vinna när det blir ett avgörande set, säger Kristian Karlsson till Radiosporten.

Setsiffrorna skrevs till 8-11, 1-11, 11-3, 8-11, 11-9, 11-9, 7-11 med svenske Kristian Karlssons siffror först. 46-rankade Karlsson hamnade i 1-3-underläge men lyckades pressa fram ett sjunde och avgörande set inför en entusiastisk publik i Eriksdalshallen.

– Det är fantastiskt att spela här på hemmaplan. Jag har dessutom lyckats pricka formen väldigt bra, så det har varit helt fantastiskt att spela här.

Är det någon boll, eller något ögonblick i det avgörande setet som du grämer dig över?

– Jag har ett bra läge vid underläge 8-5 tror jag det var. Jag bränner det. Det var som min coach sa att man måste göra ett prickfritt sista set och det klarar jag inte av. Men självklart, tar man tre set av världsettan så finns det massor att ta med sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".