Foto Jonas Ekströmer / TT
1 av 2
Jovetic kvitterar på straff. Foto Jonas Ekströmer / TT
Foto Jonas Ekströmer / TT
2 av 2
Jubel efter Sveriges ledningmål borta mot Montenegro. Foto Jonas Ekströmer / TT

SAGT OM MATCHEN: ”Upplevde ingen straffsituation”

Ibrahimovic: ”Vi utnyttjar inte vår målchanser”
0:36 min

Det var många besvikna svenska spelare efter matchen. Det som länge såg ut att bli tre poäng blev till slut bara en efter flera tveksamma beslut av domaren.

Zlatan Ibrahimovic:
– Det känns som att vi skulle vunnit, vi hade många bra chanser att göra 2-0 och i stället blir vi straffade för målchanserna vi inte utnyttjar.

Vad är det som fattas i dag?

– Ett till mål


Mikael Lustig som utgick skadad efter den första halvleken:
– Det är sådär, det tufft. Det högg till i baksidan. Jag hoppades först att bara skulle vara kramp men sen kände jag att det var en liten bristning. Jag har varit borta länge från skada och det har känts bra så det är jättetråkigt.


Förbundskapten Erik Hamrén:
– Jag är mycket besviken, innan matchen fick jag frågan om jag kunde vara missnöjd med ett oavgjort resultat. Då sa jag att det berodde på matchbilden och med tanke på hur det såg ut är jag välödigt väldigt besviken.

– Vi har ett stolpskott, vi får en tveksam straff emot oss och Albin får sitt mål bortdömt väldigt väldigt tveksamt.


Oscar Wendt:
– Det är trist att vi inte kommer härifrån med tre poäng. Albin gör ett fint mål som blir bortdömt. Både det och straffen kändes konstigt.

Hur upplevde du straffsituationen?
–Jag upplevde ingen straffsituation. Han försöker gå emellan och han faller väldigt enkelt. Det kändes väldigt väldigt billigt.


Andreas Granqvist:

– Jag tycker vi spelade ganska stabilt. Vi har flera bra lägen att göra både 2- och 3-0. Vi borde gjort fler mål. Sen får de en billig straff. Det kändes väldigt tufft. Sen när de bjuds på den straffen känns det konstigt att döma bort målet.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".