Foto Jonas Ekströmer / TT
Zlatan Ibrahimovic jublar med Albin Ekdahl efter 1-0-målet. Foto Jonas Ekströmer / TT

Zlatans ork tröt: ”Syns att han inte har 90 minuter i benen”

Ibrahimovic: ”Vi utnyttjar inte vår målchanser”
0:36 min

En spelsugen Zlatan Ibrahimovic visade hunger i sin comeback från start. Men han tröttnade i den andra halvleken och stod inte riktigt att känna igen.

Zlatan Ibrahimovic var pigg i sin första match från start sedan sedan den 21 september. Den svenske lagkaptenen höll sig påpassligt framme och reagerade snabbt när han med vänsterfoten vinklade in ledningsmålet tidigt i matchen.

– Det känns som att vi skulle vunnit, vi hade många bra chanser att göra 2-0 och i stället blir vi straffade för målchanserna vi inte utnyttjar, säger Ibrahimovic till Radiosporten efter matchen.

Lagkaptenen hade ett par avslut i den första halvleken, men lyckades inte träffa mål i två bra lägen. Ena gången efter ett fint förarbete av Emil Forsberg.

Den andra gången efter en fin individuell prestation där avslutet for metern förbi stolpen.

– Ibrahimovic verkar väldigt spelsugen. Rör sig väldigt mycket i djupled. Det syns att han är på spelhumör, han brukar annars se loj ut ibland, sa kommentatorn Dag Malmqvist i sändning.

Tappade rejält i andra halvlek

Trots att Ibrahimovic träffade stolpen med en frispark i den andra halvleken, sjönk nivån på hans spel betänkligt. 

– Zlatan står inte att känna igen i den andra halvleken, kommenterade Malmqvist som fick medhåll från expert Johanna Frisk.

– Han börjar bli trött, ”Ibra”. Det syns att han inte har 90 minuter i benen, sa Frisk under den andra halvleken.

Mer om Herrlandslaget

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".