Foto Jonas Ekströmer / TT
Foto Jonas Ekströmer / TT

Sverige bortdömt på tilläggstid: ”Skulle ha varit mål”

Ekdals mål bortdömt: ”Det var riktigt tufft dömt”
1:19 min

Ett vackert volleyskott såg ut att ge tre poäng till Sverige i Montenegro. Men domaren William Collum från Skottland ville annorlunda.

Albin Ekdal såg ut att avgöra mot Montenegro på tilläggstid efter ett mycket vackert volleyskott. Men målet godkändes inte efter att domaren upptäckt en knuff av inhoppande Isaac Kiese Thelin.

– Jag tycker att det skulle ha varit mål, inget snack, Domaren hade satt en hög nivå under matchen, och ska inte kunna ändra på den på det sättet, säger Radiosportens expert Johanna Frisk.

Reprisbilderna visar dock att Kiese Thelins knuff var ganska klar. Att domaren sedan valde att blåsa av var kontroversiellt, men det fanns tillräckligt med kontakt för att domaren skulle ges möjligheten att blåsa i pipan. 

– Jag håller inte med domaren om att det skulle ha varit frispark för dem. Men vi tappade spelet totalt i den andra halvleken, säger Ekdal till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".