Malin Baryard-Johnsson och hästen Tornesch. Foto: Adam Ihse / TT
Malin Baryard-Johnsson och hästen Tornesch. Foto: Adam Ihse / TT

Baryard-Johnsson: ”Bland det tuffaste jag gått igenom”

REPORTAGE: Malin Baryard-Johnsson om OS-besvikelsen
7:15 min

Malin Baryard-Johnsson och hästen Tornesch visar fin form inför Sweden International Horse Show i slutet av november. Ekipaget har nått flera toppresultat efter besvikelsen i somras då de inte tog en plats i det svenska VM-laget.

Malin Baryard-Johnsson och hästen Tornesch slutade fyra i världscuptävlingen i Verona i helgen. Det blev två felfria rundor för ekipaget i deras andra världscupstart.

– Det var perfekt i mina ögon och det är inte så ofta man får den känslan så det njuter jag av, säger Malin Baryard-Johnsson till Radiosporten.

Hon blev besviken i somras när hon och Tornesch inte fick en plats i Sveriges VM-lag och istället fick åka med till Frankrike som reserv.

– Jag ville vara med och jag kände att vi var i bra form så jag hade velat vara en av de fyra.

Nu blickar hon istället fram mot Sweden International Horse Show i slutet av november där hon i år är sportchef där hennes främsta uppgift har varit att jaga ryttare som vill komma till evenemanget i Sverige.

– Det har inte varit jättesvårt, Stockholm är känt för att vara en bra tävling och har man varit här en gång så kommer man gärna tillbaka.

Malin Baryard-Johnsson berättar också om den stora besvikelsen inför OS i London 2012 när hon tvingades dra sig ur efter att Tornesch skadade sig i den sista tävlingen inför spelen. Något hon helst vill slippa uppleva igen inför OS i Rio om knappt två år.

– Det var bland det tuffaste jag gått igenom. Vi var i så pass bra form. Så jag hoppas att jag inte behöver genomgå det igen så pass nära inpå på det sättet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".