Foto Jonas Ekströmer / TT
Foto: Jonas Ekströmer / TT

”Fokus på domsluten – men det svenska spelet räcker inte till”

Frisk: ”Spelet kommer inte upp i den nivå som krävs”
2:50 min

Det var inte domaren som avgjorde gårdagens EM-kvalmatch mellan Montenegro och Sverige. Sveriges spel kom helt enkelt inte upp i nivå, det säger Radiosportens expertkommentator Johanna Frisk.

– Det situationer som fått väldigt mycket uppmärksamhet. Först straffen och sedan det bortdömda målet. Båda enligt mig tveksamma. Fokus hamnar på de två situationerna men framförallt når inte det svenska spelet upp till den nivå som krävs i de här sammanhangen.

Enligt Frisk var det en match med två ansikten. En först halvlek där Sverige var det bättre laget för att sedan i den andra tappa spelet och bjuda in Montenegro i 

– Även om vi inte äger så mycket boll eller är överlägsna Montenegro.  Men vi ligger bra i defensiven och arbetar tillsamman och sätter hög press. Men i andra halvlek händer någonting. Vi hamnar långt ner i banan och i stället är det Montenegro dominerar andra halvlek och Sverige lyckas inte ta sig ur den pressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".