2014, Niko Kovac. Foto: TT Nyhetsbyrån
2014, Niko Kovac kritiserar kroatiska fansen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ber om ursäkt efter skandalscenerna

16 kroatiska fans har gripits efter bråken under EM-kvalmatchen mellan Italien och Kroatien. Matchen fick brytas efter inkastade bengaler och bråk på läktarplats och Kroatien riskerar att få böter och att få spela inför tomma läktare – men slipper troligtvis poängavdrag.

EM-kvalmötet i fotboll mellan Italien och Kroatien på San Siro i Milano fick brytas efter 75 minuters spel på grund av oroligheter på bortasektionen av läktaren.

Fansen tände bengaler, kastade knallskott och det förekom även slagsmål på läktarplats i samband med att polisen tog sig in och tömde en sektion.

Domaren valde att skicka spelarna av planen, men de kunde återvända efter knappa tio minuter.

Kroatiens förbundskapten Niko Kovac var efter matchen bestört över det inträffade.  

– Jag ber om ursäkt till allihopa för våra supportrars uppträdande. Jag blev besviken och kände mig hjälplös. Det finns inga ord för detta. Det här är inte den riktiga bilden av Kroatien, kroater är ett folk som respekterar andra nationer, säger Kovac enligt Reuters.

Matchen slutade 1-1. På måndagen kom uppgifter från italiensk polis att 16 personer gripits.

Kroatien möter i nästa kvalomgång Norge på hemmaplan och riskerar där att få spela inför tomma läktare.

Tidigare i EM-kvalet bröts en match helt och hållet då en drönare flög in en flagga i matchen mellan Serbien och Albanien. Där tilldömdes Serbien segern med 3-0 men dömdes samtidigt till poängavdrag för bristande säkerhet vid arenan. 

Det är oklart när Uefa kommer med besked om bestraffning kring matchen mellan Italien och Kroatien. Lagen ligger etta och tvåa i sin kvalgrupp.

Mer om Fotbolls-EM 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".