Erik Hamrén och (infälld i bild) Ralf Edström. Foton: TT och SR.
Erik Hamrén och (infälld i bild) Ralf Edström. Foton: TT och SR.

Ralf Edström: ”Det märks på Erik Hamrén att han är pressad”

Ralf Edström inför Fra-Sve: "Erik Hamrén är stressad och pressad"
1:26 min

Meningslös träningslandskamp borta mot Frankrike i kväll? Nej, inte för den enligt Ralf Edström pressade förbundskaptenen i Sverige, Erik Hamrén.

Undantaget två segrar vid försäsongsturneringen i januari har Sverige bara mäktat med två segrar detta landskampsår. Mot Estland i en träningsmatch och mot Liechtenstein i EM-kvalet.

– Ja, det är inte särskilt vasst. Fast faktum är att det svenska spelet, kanske främst defensivt, börjat se bättre och mer balanserat ut i EM-kvalet nu i höst, säger Ralf Edström.

Förbundskapten Erik Hamrén har fått många frågor kring landslagets klena resultat och fattiga spel på sistone, och möjligtvis är det så att han ger ett mer trängt och besvärat intryck som ett resultat av detta.

– Det känns så att han (Erik Hamrén) är pressad och känner sig lite stressad eftersom resultaten inte gått som han hade hoppats på. Han pratar om bortdömda mål och det märks på honom faktiskt, säger Radiosportens fotbollsexpert Ralf Edström.

Viktig match i kväll med andra ord för Hamrén.

– Ja, det är viktigt för honom. han vill gärna avsluta året med ett bra resultat mot en sån stark nation som Frankrike borta. Varför inte ett kryss?

När det gäller den dvenska laguppställningen vet vi att Zlatan Ibrahimovic, Mikael Lustig, Pontus Wernbloom och Markus Berg inte kan spela mot Frankrike på grund av olika sorters skador eller slitage.

Om Ralf Edström får bestämma ställer Sverige upp på följande sätt (4-3-3):

Kristoffer Nordfeldt - Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Oscar Wendt - Jimmy Durmaz, Albin Ekdahl, Kim Källström - Nabil Bahoui, Isac Kiese-Thelin, Erkan Zengin.

Landskampen mellan Frankrike och Sverige sparkar igång klockan 21.00 i Marseille.

Radiosporten direktsänder i P4, webbradion samt mobilapplikationerna Sveriges Radio Play samt Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".