Modos hemmaarena i Ö-vik. Foto: Christer Jonasson/SR.
Modos hemmaarena i Ö-vik. Foto: Christer Jonasson/SR.

Forsberg hyllas i Nordamerika - men tröjan inte hissad i Ö-vik

Hasse Andersson: "Jag tror att det är lite typiskt svenskt..."
4:25 min

Natten till tisdag väljs Peter Forsberg in i NHL:s Hall of Fame och hans matchtröja (nummer 21) är hissad i Pepsi Center i Colorado, men i Ö-vik har hemmasonen ännu inte hyllats.

– Han skulle naturligtvis ha varit däruppe om man tittar på vilka som är där. Men jag tror det är typiskt svenskt att man vill vänta, säger Hasse Andersson, som under 50 års tid följt Modo Hockey och givetvis Peter Forsberg.

Andersson, som sitter med i invalskommittén i Örnsköldsvik avslöjar dock att Forsberg kommer att hyllas snart - även på hemmaplan.

– Saker och ting är på gång. Inom kort kommer 21:an att vara där uppe, där han borde ha varit för längesedan, säger Andersson och tillägger:

– Det finns andra exempel. Niklas Lidströms tröja hänger i Detroit, men inte i Västerås. Markus Näslunds tröja hänger i Vancouver men inte här än. Vi borde vara snabbare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".