Västerås Jeremy Williams och (infälld i bild) Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson. Foton: TT och SR.
Västerås Jeremy Williams och (infälld i bild) Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson. Foton: TT och SR.

Kristofer Ottosson: ”Det ser bättre ut för Västerås än för SSK”

Kristofer Ottosson: "Södertälje saknade aggressivitet och slarvade mycket"
2:24 min

Två tippade topplag lag som inlett hockeyallsvenskan skralt möttes på måndagskvällen. Västerås bortabesegrade SSK och spås en ljusare framtid av expert Kristofer Ottosson.

Efter tre raka segrar kom en tung hemmaförlust för Södertälje i hockeyallsvenskan på måndagen. Gästande Västerås vann med 3-1 och passade på att kliva förbi SSK i tabellen tack vare bättre målskillnad. Men med 33 poäng var är lagen långt från de tätpositioner som förväntades av dem.

– Baserat på den här matchen så tycker jag att det ser bättre ut för Västerås. De gör en gedigen insats. De har ett bättre försvarsspel och är noggrannare i passningsspelet, säger Radiosportens hockeyexpert Kristofer Ottosson och tillägger:

– Södertälje saknade aggressivitet, slarvade mycket och jag är lite besviken på deras insats så här på hemmaplan.

Ottosson tror att Västerås och Karlskoga är två av de lag i nedre delen av tabellen som har största chans att klättra och bli topplag.

– Karlskoga har en väldigt bra offensiv, däremot så släpper de in alldeles för mycket mål. Västerås imponerade stundtals på mig i dag. Så det är nog de tv, säger Ottosson.

Jeremy Williams gav Västerås rättvist ledningen i mitten av första perioden, då han styrde Robin Jacobssons precisa passning i mål.

Södertälje kvitterade i mitten av tredje perioden genom Jonas Engström. Men minuten efteråt kom det snabba svaret då Nicholas Angell direktsköt när läget dök upp. Amerikanens första mål i serien gav Västerås 2-1 och 3-1 lyfte Linus Svedlund in i tom bur efter 18.04.


Södertälje-Västerås   1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Första perioden: 0-1 (10.38) Jeremy Williams (Robin Jacobsson).

Tredje perioden: 1-1 (9.45) Jonas Engström (Lucas Carlsson), 1-2 (10.42) Nicholas Angell (Marcus Söderqvist, Jonte Berg), 1-3 (18.04) Linus Svedlund.

Skott: 22-21 (8-6, 7-7, 7-8).

Utv, Södertälje: 1x2. Västerås: 3x2.

Domare: Daniel Winge, Leksand.

Publik: 2 686.

Mer om Hockeyallsvenskan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".