Edström
Foto: SR/ TT Nyhetsbyrån

Edström: ”Ett annat Sverige i andra halvlek”

Edström: ”Skapar alldeles för lite”
2:04 min

Det blev förlust för Sverige i årets sista landskamp. Men Ralf Edström ser en del ljuspunkter efter matchen i Marseille mot Frankrike.

Ralf Edström var rädd att det skulle bli en utskåpning efter de inledande 20 minuterna i Marseille. Men han ger Sveriges andra halvlek beröm.

– Sverige gör en blek start och det såg väldigt illa ut. Det var ett helt annat Sverige i andra halvlek, men vi skapar alldeles för lite, säger Edström om matchen.

– I andra halvlek kommer vi in i matchen. Killarna ska ha en eloge, de ville mycket i första men då hade de stora problem. Albin Ekdals inträde i andra halvlek gjorde mycket för Sverige. Han vågade hålla i bollen. Defensiven ser bättre och bättre ut. 

Flera nya ansikten fick starta i kväll, bland andra Emil Krafth, Pontus Jansson och Isaac Kiese Thelin.

– Inställningen var det inget fel på. Bland nykomlingarna klarade sig Pontus Jansson riktigt bra. Krafth kämpade på, Kiese Thelin hade en otacksam uppgift ensam på topp men jobbade bra även han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".