Anna Hasselborg
Anna Hasselborg. Foto: teamhasselborg.se

Möt Sveriges nya curlinglag

Anna Hasselborg inför curling-EM
4:01 min

Det är ett helt nytt curlinglandslag som nu kliver in i EM. Men trots det så är målsättningen densamma.
Vi ska ta medalj säger lagets skipper Anna Hasselborg.

Två raka OS-guld för lag Anette Norberg följdes i vintras upp med ett OS-silver av Margaretha Sigfridsson. 

Men när EM nu drar igång är det dags att lära känna ett nytt curlinglandslag. Lag Hasselborg med skipperna Anna Hasselborg i spetsen gör nu sitt första seniormästerskap. Men någon press på att fylla sina föregångares skor det känner hon inte.

Jag tycker snarare att det känns som en trygghet för man vet att om man är bra i Sverige så är man bra internationellt, säger Hasselborg som tycker att det avgörande momentet är en av lagets största styrkor.

– Vi är bra på att avgöra, sen kan alla i laget göra väldigt hårda slagningar vilket ger oss möjligheten att spela offensivt.

Trots att det är lagets första seniormästerskap så finns mycket rutin framförallt genom Agnes Knochenhauer som varit reserv i just lag Sigfridsson.

– Det är viktigt för oss och det känns extra bra att det är just Agnes som har mästerskapsrutinen eftersom hon är en så lugn lagspelare. Hon är en riktig stöttespelare.

Anna Hasselborg har tidigare spelar juniormästerksap och är beredd på skillnaden mellan ett EM och de matcher som laget spelar till vardags.

– Här finns inga svaga motståndare så det är kniven mot strupen direkt och i varje match.
Men även om det är lagets första test på den högsta nivån så är målsättningen lika hög som självklar.

– Vi ska ta medalj. Vi har mött alla lag som är med i EM och vet vad som krävs. Nu gäller det bara att vi får till det den veckan.


FAKTA
Här är spelarna i vårt nya landslag:

Anna Hasselborg
Agnes Knochenhauer
Karin Rudström
Zandra Flyg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".