Mikael Tellqvist spelar nu i Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån
Mikael Tellqvist i Djurgården. Foto: TT Nyhetsbyrån

L-G Jansson: ”Han är SHL:s bästa målvakt”

L-G Jansson: "Är en klippa"
8:21 min

Radiosportens ishockeyexpert Lars-Gunnar Jansson har plockat ut de i hans tycke tre bästa målvakterna i SHL just nu. En hemvändare tar förstaplatsen.

Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson har listat de tre bästa målvakterna i SHL just nu.

Den han rankar som nummer ett är Djurgårdens Mikael Tellqvist.

– Han spelar han med väldigt unga backar, med ringa erfarenhet. Han är en klippa. Jag tycker att han är bäst i Sverige för sitt lag, säger L-G Jansson.

Nummer två kommer Markus Svensson i Skellefteå.

– Han har varit väldigt bra och tät. Då ska man också veta att Saik har tappat 400 poäng framåt och har ett ungt lag bakåt, säger Jansson.

Som nummer tre väljer han Oscar Alsenfelt, Leksand.

– Förra året såg han till att Leksand klarade det. Det går inte att spela som han gjorde emellanåt, men det gjorde han. Det har han fått i ryggmärgen och har tillsammans med sin målvaktstränare förfinat det hela, konstaterar Lars-Gunnar Jansson.

Målvaktstränaren Thomas Magnusson tycker att L-G:s lista är bra.

– Vi har tappat topparna så det är väldigt väldigt jämnt. Man kan nästa plocka ut vilken målvakt som helst i ligan idag, det är ingen jättestor skillnad, säger Thomas Magnusson.

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".