2014, Frölundas Robin Figren jublar efter mål mot Växjö. Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån.

Snabbguide: Läget inför dagens SHL-matcher

Radiosporten ger er förutsättningarna inför eftermiddagens fulla omgång.

Brynäs (9) - Färjestad (10)

Form: Brynäs förlorade senast men hade dessförinnan två raka segrar. Färjestad förlorade senast men hade innan det tre raka segrar.

Inbördes möten: Brynäs vann hemma med 5-2 i oktober. Förra säsongen vann Färjestad tre av fem möten i grundserien och fyra av fem möten i kvartsfinalen.

Het statistik: Precis som vi vant oss med är Färjestad i toppen av utvisningsligan och Anton Hedman tacklas mest med 59 tacklingar. Brynäs är det näst bästa laget i powerplay i serien med 23.81 procents utdelning.  


Leksand (12) - HV71 (3)

Form: Leksand har tre raka segrar. HV71 har sex raka förluster, fem av dem med uddamålet, men hade dessförinnan åtta raka vinster.

Inbördes möten: HV71 har vunnit båda lagens möten i höst men förra året vann Leksand tre av fem matcher lagen emellan.

Het statistik: Leksand är seriens bästa lag i powerplay med över 26 procents utdelning. HV71 är trea med en man mer och snittar på 22 procent. HV71 har seriens två bästa målvakter sett till räddningsprocent. Erik Ersberg leder den ligan före Gustaf Wesslau. 


Linköping (7) - Luleå (8)

Form: LHC har en seger på sina fem senaste matcher. Luleå har två raka förluster men hade dessförinnan tre raka segrar.

Inbördes möten: Lagen har vunnit var sitt möte i höst. Förra säsongen vann Luleå fyra av fem matcher.

Het statistik: Jonas Junland i Linköping lyfter mest istid i ligan så här långt, 24,13 minut per match. Chris Abbott är bäst på tekningar med 62,87 procents vunna tekningar och backen Jan Sandström täcker flest skott i serien med 47 täckta skott.


Frölunda (1) - Djurgården (5)

Form: Frölunda har fem segrar på de sex senaste matcherna. Djurgården har vunnit tre av sina fyra senaste matcher.

Inbördes möten: Frölunda har tagit två klara segrar mot Djurgården i höst.

Het statistik: Frölundas Andreas Johnson är den spelare tillsammans med Modos Victor Olofsson som noterats för flest matchavgörande mål. Djurgården är seriens sämsta lag i powerplay med 12,50 procent.


Skellefteå (2) - Modo (11)

Form: Skellefteå har bara en vinst på sina fyra senaste matcher. Modo vann senast men hade dessförinnan tre raka förluster efter Karjala-uppehållet.

Inbördes möten: Skellefteå har tagit två klara segrar mot Modo i höst. Svenska mästarna har de senaste åren haft väldigt lätt för ångermanlänningarna.

Het statistik: Skellefteå och Modo är SHL:s två sämsta boxplay-lag. Modo har 76,83 i procent samtidigt som Skellefteå bara är marginellt bättre med 77,03.


Växjö (4) - Örebro (6)

Form: Växjö har fyra vinster på sina fem senaste matcher. Örebro vann senast efter straffavgörande mot Brynäs men hade innan det två raka förluster.

Inbördes möten: Örebro slog Växjö i höstens båda möten, men i fjol vann Växjö fyra av lagens fem möten.

Het statistik: Växjö skjuter överlägset mest i serien med 713 skott såhär långt. Örebro är tia i den statistiken med 591. Örebro är det lag som vunnit flest straffläggningar, fyra av sex så här långt.

Formtabell

Sex senaste matcherna:
15 poäng: Färjestad
12: Växjö
12: Frölunda
11: Leksand
10: Djurgården
9: Skellefteå
9: Linköping
9: Luleå:
6: Brynäs
6: Örebro
5: Modo
4: HV 71

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".