STOCKHOLM 2014-11-20 Susanna Kallur är redo att göra tävlingscomeback även över häck. Efter flera skadefyllda år ser hon nu fram emot att vara tillbaka i galan i Globen den 19 februari nästa år. Foto: Anders Wiklund / TT
Foto: Anders Wiklund / TT

Susanna Kallur: ”Känner mig trygg i att tävla”

Susanna Kallur om oväntat tidiga häck-comebacken
5:14 min

Nu öppnar hon för tidigare comeback på häck, redan i januari.

33-åringen springer 60 meter häck på friidrottsgalan i Globen i februari, men redan i slutet av januari kan det bli comeback på häcken, i tyska Karlsruhe.

– Där slog jag mitt världsrekord 2008, så jag hoppas vara med där, säger Susanna Kallur till Radiosporten.

– Jag tycker jag har fått de bevis jag behöver få för att känna mig trygg i att tävla. Jag har sprungit häck hela hösten men häromveckan så kände jag att jag kommit så långt att jag kan planera för tävlingar. Sedan är jag ödmjuk och har lärt mig läxan under de här åren att saker alltid kan hända.

Efter hennes långa skadefrånvaro är hon hon väldigt uppmärksam kring hur det känns i kroppen.

– Det är på gott och ont. Det är läskigt när det känns någonstans nu. Vi är tvungna att gå fram långsamt så att kroppen ska vänja sig vid belastningen. Det blir en chock för kroppen om man springer maxhäck.

Susanna Kallur gjorde sitt senaste mästerskap vid OS 2008 och tävlade även en kort period 2010, men har i övrigt varit borta på grund av skada. Tidigare år gjorde hon sina första tävlingar sedan dess, men bara i slätlöpning utan häckar.

– Nu har jag har sprungit relativ full sula med tre steg emellan, inte riktigt fulla avstånd. Men det gör man aldrig i november. Jag har kört starter också.

Efter inomhusgalan i Globen väntar inomhus-VM.

– Fokus är att bara börja tävla, sedan får vi se hur fort jag springer, sa Susanna Kallur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".