Petter Northug och Torgny Mogren (infälld i bild). Foto: Terje Bendiksby/TT.
Petter Northug och Torgny Mogren (infälld i bild). Foto: Terje Bendiksby/TT.

Torgny Mogren: Så blir Petter Northugs skidsäsong

Torgny Mogren: "Petter Northug kan få en riktigt dålig säsong"
0:58 min

Fyllekörning i maj, rättegång och tjafs med norska skidförbundet. Radiosportens skidexpert Torgny Mogren tror att skidstjärnan Petter Northug går en tuff skidsäsong till mötes.

Samtidigt som den svenska skidsäsongen drar igång i dag (fredag) med tävlingar i Bruksvallarna så tävlar de norska skidstjärnorna i Beitostölen.

Mest frågetecken finns förstås kring Petter Northug som körde rattfull i maj och dömdes till 50 dagars fängelse i början av oktober. Radiosportens skidexpert Torgny Mogren ser två scenarier framför sig.

– Det blir spännande och se hur han har tagit all turbulens. Dels fyllekörningen och sen har det varit mycket med landslaget och sponsorer. Sånt tar ju på psyket och man får inte fokus på det man håller på med, säger Mogren och tillägger:

– Det blir spännande att se hur han har tagit detta. Det kan ju gå väldigt bra, men samtidigt kan det gå riktigt dåligt också.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".