Charlotte Kalla och Daniel Richardsson. Foton: TT.
Charlotte Kalla och Daniel Richardsson. Foton: TT.

Torgny Mogrens tankar inför skidpremiären i Bruksvallarna

Torgny Mogren: "Daniel Richardsson tror jag är revanschsugen"
3:48 min

Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Johan Olsson och Daniel Richardsson. Där har ni kvartetten som kommer stå för de största svenska skidframgångarna i vinter, enligt expert Torgny Mogren.

– Det är en spännande säsong vi står inför och det är naturligtvis VM på hemmaplan i Falun som är det stora målet för samltiga. Alla har siktet inställt på att ha bästa formen under VM, säger Radiosportens skidexpert Torgny Mogren.

Vad betyder premiären i Bruksvallarna för åkarna själva?

– Själva tävlingen betyder att man är igång med säsongen men inte mycket mer än så. Alla vill väl känna på ett ungefär hur man står i formhänseende och hur kroppen känns för att sedan kunna justera träningen.

De som ska stå för de främsta svenska resultaten i världscupen i vinter är förstås Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Johan Olsson eller?

– Det är väl de som vi får förlita oss på. Daniel Richardsson skulle jag väl kunna tänka mig att vi får se mycket av under vintern. Han hade ju problem under fjolåret, men kom igång väldigt fint under senare delen av säsongen. Han tror jag är revanschsugen att visa vad han kan.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".