2014, Växjö vann. Foto: TT Nyhetsbyrån
Växjö vann mot Färjestad. Foto: TT Nyhetsbyrån
Färjestad-Växjö 1-2 e. för.

Färjestad föll trots Pogges storspel

Färjestads tränare Tommy Samuelsson efter förlusten mot Växjö
2:54 min

Justin Pogge fortsätter att storspela i Färjestads mål. 

Men han fick inte hålla nollan för tredje matchen i rad - i stället kunde Växjö sno med sig två 

poäng. 

– Bägge lagen spelar bra försvarsspel, jag hade hoppats att vi skulle vara mer beslutsamma, bestämda och initiativrika, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till Radiosporten.

Radiosportens reporter Mats Fagerström tar ut matchen lirare i båda lagen:
Färjestad: Justin Pogge
Växjö: Christopher Nihlstorp

Inför mötet med Växjö hade Justin Pogge spikat igen helt mot både HV 71 och Örebro. Och kanadensaren visade att formtoppen satt i även mot Växjö.

Nu var mötet i Karlstad inte någon blixtrande drabbning där gästerna skapade mängder av målchanser, men ett par gånger tvingades Pogge till smått omöjliga räddningar. Inte minst tidigt i den andra perioden när Växjö pressade på rejält i powerplay. Men nollan var intakt även inför den tredje perioden.

– Vi är inte effektiva, det är en sjuka som förföljt oss, det måste vi bättra på. Vi som växt upp med detta tycker och det är roligt att spela med gummit, så varför ska vi inte gör det då, säger Samuelsson.

Till slut skulle det också komma ett mål i matchen - men inte bakom Pogge. Efter att varit tillbakatrycka länge orkade inte Växjö stå emot. Milan Gulas sköt och via benet på Cory Murphy letade pucken sig in under Cristopher Nihlstorp fram till 1-0.

Målet kom efter knappa 13 minuters spel och bara två minuter senare skulle Pogges svit ta slut när
Robin Söderquist tryckte in pucken till 1-1.

Sviten stannade därmed på 174 minuter och 32 sekunder utan ett insläppt mål för Pogge. En bra
bit kvar till Alexander Saláks rekord på 204 minuter 47 sekunder - som han noterades för i Färjestad under säsongen 2012-13 - med andra ord.

Söderquist mål räckte hur som helst till att ta matchen till förlängning. Där klev Cory Murphy fram när han trampade in på högersidan i Färjestads zon och sköt. Justin Pogge räddade skottet med sitt
vänstra benskydd. På returen dök Liam Reddox upp och tryckte snyggt upp det avgörande målet i
nättaket.

Två poäng till Växjö som därmed har tagit åtta av tolv poäng efter uppehållet.

– Det känns bra med en seger, det är en bra hockeymatch med högt tempo, säger Växjös målvakt Christopher Nihlstorp till Radiosporten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".