2014, Leksands mål av Åslin
Leksands mål av Åslin.

Kvällens SHL-snackisar: Åslins drömmål, tyst protest och stök

Kvällens SHL-omgång bjöd på en hel del godbitar. Här har vi listat de tre största snackisarna. Listan toppas av Leksands David Åslin som svarade för en kandidat till årets mål.

Åslins drömmål

Det var med fyra minuter in på den tredje perioden i matchen mellan Luleå och Leksand som David Åslin stod för en tidig kandidat till årets mål. Han fick en fin passning av Linus Hultström och med stor teknisk briljans tog han med sig pucken och klubban mellan benen och sprättade därefter upp pucken i nättaket. Här kan du se drömmålet.

Så här reagerade folk på twitter efter målet:

AddeHolmstedt: Kan inte andas.. Ryser sönder.. David Åslin! 

Gidmon: Vilken dåre, vilken kung. Årets mål av @aslin89 

Erik__mini: #Åslin levererar årets mål i #SHL den här säsongen! 

Tyst protest i Örnsköldsvik 

I Örnsköldsvik protesterade Modoklacken mot att föreningens ledning krympt deras utrymme för banderoller på ståplatsläktaren genom att stå helt tysta under hela den första perioden. När sedan Modos ordförande, Tomas Byberg, i pausen till den andra perioden vädjade om fansens stöd valde klacken att börja heja på hemmalaget igen. Det gav också resultat. 0-0 blev 2-0 och målvakten Linus Ullmark svarade med att rädda 49 skott och hålla sin första nolla för säsongen.

Hetsigt i toppmötet 

Det hettade till rejält i slutet av första perioden mellan Frölunda och HV71. Erik Karlsson i Frölunda träffade med klubban mellan benen på Axel Eidstedt som blev liggandes på isen. Eidstedt blev liggandes på isen innan han fick hjälp att ta sig ut i båset. Karlsson klarade sig dock utan utvisning. Incidenten retade upp HV71-spelarna där Andreas Jämtin efter slutsignalen av första perioden crosscheckade en Frölundaspelare.

 

Mer om SHL

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".