2013, Fredrik Lindström, Foto: TT
Foto: TT

Skidskytten Fredrik Lindström skrällvinnare i Bruksvallarna

Fredrik Lindström: "Jag har varit nyfiken på att mäta mig med skidåkarna"
0:51 min

Fredrik Lindström gjorde ett jättefint fristilslopp (15 km) i skidpremiären i Bruksvallarna och var 0,7 sekunder före tvåan Calle Halfvarsson i mål.

– Det var längesedan jag gjorde ett längdlopp. Jag har varit nyfiken på att se hur snabbt det går när jag åker skidor och få mäta mig med de duktiga längdskidåkarna, säger Fredrik Lindström till Radiosporten.

Skidskytten Fredrik Lindström startade tidigt i loppet, med startnummer 3, och stod för en imponerande insats i längdspåret i Bruksvallarna.

I mål var han 0,7 sekunder före tvåan Calle Halfvarsson. Trea slutade Daniel Richardsson, 6,3 sekunder bakom segrande Lindström.

Lindström hade fördel av sitt tidiga startnummer så till vida att spåren blev uppåkta och mer sockriga för de sent startande åkarna.

– I dag var jag nöjd med vad jag gjorde, säger Lindström.

Sveriges kanske främste fristilsåkare, Marcus Hellner, deltar inte i tävlingen i Bruksvallarna. Han genomför sin säsongspremiär hemma i Gällivare.

Men alltså en jätteskräll i Härjedalen. Skidskytten Lindström besegrar hela den svenska skideliten (minus Hellner) och vinner fristilsloppet över 15 km.

15 km (f), Bruksvallarna

1. Fredrik Lindström 33.58,4
2. Calle Halfvarsson +0,7
3. Daniel Richardsson +6,7
4. Martin Johansson +22,1 
5. Johan Olsson +22,5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".