2012 Patrik Åman/Jansson
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Sveriges målvakt kan missa VM: ”Jag blir illa till mods”

Patrik Åman riskerar att missa VM: "Jag tänker bara, what?"
5:42 min

AIK:s Patrik Åman kan missa VM-festen på hemmaplan. Den 31-årige innebandymålvakten har nämligen blivit anmäld för en spark i söndagens match mot Växjö och riskerar avstängning.

Sveriges målvaktstsjärna Patrik Åman riskerar att stängas av under VM på hemmaplan.

Det var efter söndagens match mot Växjö som AIK-målvakten anmäldes till juridiska nämnden (JN) för att ha delat ut en spark mot en Växjöspelare.

Åman har nu till den 4 december på sig att komma in med sitt yttrande till JN (Juridiska nämnden) innan de tar beslut om avstängning.

Om Åman stängs av så kan det påverka VM-spelet.

– Jag tycker det är märkligt och tänker bara, what?. Vad vill dom mig, vad vill de svenska landslaget. Vem vill de åt. Det är tydligt att det är Växjös tränare Niklas Nordén som vill ha mig på ett fat framför sig, säger Patrik Åman till Radiosporten.

– Jag blir illa till mods och känner mig på gränsen till kränkt.

Växjös tränare Niklas Nordén om varför klubben anmält Patrik Åman:

– Det är ju egentligen mer än en situation som inte tillåts i den idrott vi håller på med, säger Niklas Nordén till Radiosporten.

Patrik Åman hävdar att du är ute efter honom?

– Det är jag absolut inte. Jag tycker han är en fin kille och bra målvakt, men det betyder inte att man är fredad att göra vad man vill.

Sverige inleder VM den 6 december mot Lettland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".