2013 Peter Ahnberg och Kenneth Range
Peter Ahnberg med Kenneth Range. Foto: Mikael Widerberg/Sveriges Radio

Innebandyexpert Ahnberg: "Systemet borde ändras"

Peter Ahnberg om Patrik Åman spark och anmälningsreglerna
3:22 min

Radiosportens innebandyexpert såg sparken som Patrik Åman delade ut. Så här ser han på situationen och systemet där motståndarlag anmäler varandra.

– När vi såg matchen tog vi ingen större notis av händelsen, säger Radiosprtens expert Peter Ahnberg.

Han refererade matchen mellan AIK och Växjö i söndags tillsammans med Kenneth Range och såg när Patrik Åman sparkade mot Växjöspelaren.

– I efterhand har jag sett inzoomade bilder och Patriks spark ser inte jättebra ut. Sedan vet man inte vad som hänt innan. Situationen är svårbedömd.

Peter Ahnberg ser ett systemfel i sporten.

– Det jag funderar mest på är hur systemet inom innebandyn fungerar, att man som motståndarlag anmäler spelare i det andra laget. Det händer ju titt som tätt i vår idrott, säger Peter Ahnberg och fortsätter.

– Jag tycker vi borde komma bort från det, det borde finnas någon organisation som är oberoende som kan bevaka matcher och vad som händer.

Om Patrik Åman blir avstängd och missar VM, vad skulle det betyda för det svenska landslaget?

– Det är inte bra, verkligen inte. Patrik Åman är given etta. Om han blir avstängd under VM så är det en stor försvagning för det svenska landslaget, säger Peter Ahnberg.

Mer om Innebandy

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".