Färjestad och Skellefteå. Foto:  Robert Granström/TT
Färjestad och Skellefteå. Foto: Robert Granström/TT

Snabbguide: Läget inför kvällens SHL-matcher

I kväll väntar tre matcher i SHL. Radiosporten ger er förutsättningarna inför onsdagens omgång.

Skellefteå (2) - Färjestad (10)

Form: Skellefteå vann senast mot Modo med 4-1. Färjestad däremot åkte på en förlust med 1-4 mot Brynäs, men Karlstadslaget har tagit tio poäng på de fem senaste matcherna.

Inbördes möten: Lagen har mötts två gånger tidigare under den här säsongen. I början av oktober vann Skellefteå med 2-1 och ett par veckor senare tog Färjestad revansch på hemmaplan med en 6-3-seger.

Läget i lagen: Skellefteå lämnade nyligen ut Anton Lindholm till allsvenska Malmö och har målvakten Markus Svensson och Nick Sörensen på skadelistan. Färjestads Ole-Kristian Tollefsen är avstängd fem matcher för att ha hotat domaren i matchen mot Brynäs förra veckan. Enligt Färjestads hemsida är Niklas Arell och Joachim Rohdin tillbaka efter att ha varit utlånade till Malmö. Fredrik Pettersson-Wentzel väntas lösa av Justin Pogge i målet.

Örebro (7) - Luleå (9)

Form: Örebros två senaste matcher har avgjorts efter straffar med resultatet en förlust (mot Växjö) och en seger (mot Brynäs). Luleå har tre raka förluster i ryggen.

Inbördes möten: Lagen har en seger var hittills under säsongen, båda på bortais. I september vann Luleå i Örebro och i oktober tog Örebro revansch i Norrbotten.

Läget i lagen: För Luleå innebär dagens match början på en intensiv period med nio matcher på 18 dagar (CHL inräknat). Örebro är det lag som har samlat på sig minst antal minuter i utvisningsbåset hittills under SHL-säsongen med 177 minuter. Luleå ligger på en tredje plats i SHL:s utvisningsliga med 279 utvisningsminuter. 

Linköping (6) - Leksand (12)

Form: Linköping vann senast mot Luleå med 3-1. Leksand förlorade mot HV71 efter straffar och dalmasarna har tagit tio poäng på de senaste fyra matcherna.

Inbördes möten: Lagen har varsin seger på hemmais den här säsongen. Linköping vann med 5-1 i oktober och sedan tog Leksand revansch en månad senare med en 3-2 seger efter förlängning.

Läget i lagen: Linköpings Henrik Törnqvist missar matchen på grund av ljumskbesvär. Däremot är Magnus Johansson tillbaka i Linköpingstruppen efter en skada. Under onsdagen kom också beskedet att Linköping bryter med den kanadensiske backen Mark Matheson. Anledningen uppges vara att klubben inte kan erbjuda Matheson tillräckligt med speltid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".