Arkivbild: Niklas Edin. Foto: Daniel Kihlström / TT.
Arkivbild: Niklas Edin. Foto: Daniel Kihlström / TT.

Lag Edin obesegrade till slutspel

Niklas Edin inför slutspelet i curling-EM
3:43 min

Lag Edin gick obesegrade igenom grundomgången vid curling-EM. Nionde raka segern för Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström och Christoffer Sundgren blev det när Tyskland besegrades med 7-6.

Det var en dragning med sista sten som säkrade den svenska segern. I matchen innan dess vann Sverige mot Skottland sedan man lyckats vända 8-10 till 11-10 med en spektakulär sistasten.

Nu väntar Italien i semifinal för lag Niklas Edin.

– En jätteskräll att de gått vidare, de var väl rankade sist eller näst sist inför turneringen, säger Edin till Radiosporten.

– Men det gäller att ta dem på allvar, de har gjort det bra hittills. Vi går för guldet nu. Peja (Lindholm) har ju tre EM-titlar, så man vill ju också upp dit, säger Edin.

De svenska curlingdamerna, Lag Hasselborg var i ledningen fyra gånger i matchen mot skotskorna i rutinerade Lag Muirhead som inte övertygat tidigare under EM men förlorade till sist med 6-7. 

Efter fyra raka segrar tog sviten slut för Lag Hasselborg & co. Skottland som mer eller mindre var tvungna att vinna för att inte missa chansen till playoff tog chansen och med millimterprecision pressade Eve Muirhead in den sista poängstenen bakom de svenska stenarna i boet fram till en tvåpoängare som avgjorde matchen. Hade Sverige vunnit där hade de varit klara för playoff.

Ryssland och Italien är redan klara för playoff i morgon kväll medan Sverige, Danmark, Skottland och Finland som alla har fem segrar och tre förluster gör upp om de två sista playoffplatserna. Intressant i sammanhanget att just dessa fyra lag möts i den sista omgången. Sverige möter Danmark och Skottland möter Finland. Klockan nio i morgon bitti börjar de matcherna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".