Cricket, arkivbild. Foto: Jon Super/AP/TT
Cricket, arkivbild. Foto: Jon Super/AP/TT

Cricketspelare avled efter olycka

Den australiske cricketspelaren Phillip Hughes, som i tisdags knockades av en boll i huvudet under en match, har avlidit. "En sorgens dag i cricket", skriver den indiske cricketikonen Sachin Tendulkar på Twitter. 

Det australiska cricketförbundets läkare Peter Brukner säger att Hughes, som skulle ha fyllt 26 år på söndag, aldrig återfick medvetandet efter olyckan.

Olyckan inträffade i en match mellan South Australia och New South Wales. Hughes träffades under hjälmen av New South Wales-kastarens boll och föll medvetslös till marken. Phillip Hughes, som var slagman, bar hjälm, men bollen träffade en oskyddad del bakom örat. Brukner säger att det var en extremt ovanlig händelse och att bara ett tidigare fall rapporterats från cricketsporten.

En fast bowler kastar en cricketboll i hastigheter över 140 kilometer i timmen. Det inträffar då och då att slagmän träffas på hjälmen. Hughes hade extrem otur då bollen träffade under hjälmen.

Australiens premiärminister Tony Abbott säger i ett meddelande att det som inträffat "har berört miljoner australier. Att en ung person dör när han spelar i vår nationalsport är som en chockerande villfarelse".

Den andra dagens spel av cricketmatchen mellan Pakistan och Nya Zeeland sköts upp på grund av dödsbeskedet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".