De svenska landslagsåkarna och Petter Northug. Foto: TT Kollage: SR
De svenska landslagsåkarna och Petter Northug. Foto: TT Kollage: SR

Enkät: Så tycker de svenska landslagsåkarna om Northug

Marcus Hellner: ”Han verkar ha revanschlust”
0:35 min

Till helgen gör Petter Northug sin första start i landslagsdressen efter fyllekörningen i våras. De svenska landslagsåkarna säger att de har samma syn på norrmannen som innan skandalen. 

– När vi var och tränade så ser man att han tränar precis som förut och är fokuserad och försöker göra sitt jobb och jag ser på honom precis som innan att han är en duktig idrottsman, säger Teodor Peterson till Radiosporten.

Nu på lördag är det världscuppremiär i sprint i finska Kuusamo och flera av de svenska åkarna tycker att Northug ser revanschlysten ut. Förra helgen inledde norrmannen skidsäsongen med att ta hem sprintsegern i norska Beitostölen.

– Jag förstår att han har en del på det personliga planet, det är en tuff grej liksom att vara med om, han har nog mycket revanschlust på något sätt. Men jag tror som skidåkare så är han stark, han har tränat på bra verkar det som och jag tror att det hänger ihop med att det gick som det gick i våras och han vill nog försöka göra en bra vinter, säger Marcus Hellner.

– Jag tycker att det är tråkigt det som hände och det var inga bra beslut som han tog i samband med det och jag hoppas att han kommer över det som människa, säger Ida Ingemarsdotter.

Lyssna på ljudklippen för att höra skidåkarnas svar.

Mer om Längdskidor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".