Foto: TT Nyhetsbyrån
Foto: TT Nyhetsbyrån

Modo försvarar positiv hockey: ”Det är Magnus egna uppfattning”

Modos ordförande Tomas Byberg om Wernbloms utspel
3:34 min

Först värvade Modo NHL-slagskämpen Donald Brashear. Idag kom Modos juniortränare Magnus Wernblom med ett utspel om att han vill tillåta slagsmål i SHL för att locka mer publik. Men Modos ordförande Tomas Byberg tonar ned det hela.

– Det är Magnus egna uppfattning. Vår värdegrund står fastare än någonsin, säger han till Radiosporten.

I tisdags kom beskedet att Modo värvar slagskämpen Donald Brashear. Med sina 44 timmar totalt i utvisningsbåset i NHL är många inställda på att Brashear kan hamna i bråk under matcherna med Modo. Klubbens juniortränare Magnus Wernblom vill införa slagsmål i SHL och föreslår en regelförändring som tillåter det.

– De blir ju irriterade på varandra, så varför inte? De kan ha handskarna på sig om det är så, men att det blir en tempohöjare och händer någonting utanför ramarna. Jag tror att det är positivt, säger han till P4 Västernorrland.

Men Modos ordförande Tomas Byberg säger att Wernbloms utspel får stå för honom själv och inte har med Modos värdegrund att göra.

– Inga ungdomar vill fostras till slagsmål, Modo hockey står för en helt annan typ av hockey. Magnus vill ha en intensivare hockey på seniornivå utan att det slår igenom på juniornivå. Man kanske ska prioritera det Magnus säger med att det ska bli intensivare och att det inte är så farligt om man gruffas lite framför mål.  Man ska titta mer på det här när man kör på folk bakifrån och skadar människor. Vi tänker inte gå i bräschen för det, säger Nyberg.

Han menar att värvningen av Brashear inte heller ska ses som att Modo nu ska bli ett ”fulare” lag.

– Vi vill att de ska spela glad och trevlig hockey och inte åka runt och vara rädd för att få hjärnskakningar. Brashear kommer ingjuta väldigt mycket energi, han har bra ledaregenskaper. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".