Peder Fredricsson och Sibon under ryttar-VM. Foto: Pontus Lundahl/TT
Peder Fredricsson och Sibon under ryttar-VM. Foto: Pontus Lundahl/TT

Hästshowen har flyttat till Friends

Reportage inför Sweden International Horse Show
3:39 min

Under torsdagen tjuvstartade Sweden International Horse Show. Det som tidigare hette Stockholm International Horse Show som hölls i Globen men som i år har flyttat till Friends Arena i Solna.

– Globen, trots sin stora storlek, var för liten för oss och vi måste ha större ytor och större kapacitet och det får vi på nationalarenan, säger Ulf Rosengren ordförande för organisationskommittén för Sweden International Horse Show.

Allting kommer nu äga rum under samma tak och arenan kommer att delas av av en 750 kvadratmeter stor skärm, den största som använts i Sverige.

– Vi har avgränsat arenan och kommer bara att använda en tredjedel av fotbollsplanen till showyta, avgränsningen görs med den här stora LED-skärmen. Bakom skärmen kommer vi att ha den stora utställningen. Så publiken kommer kunna uppleva allt under samma tak.

Även tävlingsprogrammet innehåller en hel del nytt. Det är Sverigepremiär för fälttävlan inomhus samt knock-out-dressyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".