2014, Niclas Andersén. Foto: TT Nyhetsbyrån
Niclas Andersén räds en fajt med Donald Brashear. Foto: TT Nyhetsbyrån

”Om det blir slagsmål med Brashear spelar jag död”

Andersén om Brashear: "Skulle lägga mig ned och spela död"
6:33 min

Modos värvning av Donald Brashear har rört om i svensk ishockey. Flera SHL-spelare som Radiosporten pratat med tror att den 42-åriga amerikanen kommer att föra med sig respekt till sitt lag, om han är i tillräckligt bra fysisk form.

– Man har växt upp och kollat på honom i NHL och man vet ju vad det är för spelare, säger Brynäs lagkapten Niclas Andersén som inte är så sugen på att möta honom i en slagsmålssituation.

– Det är bara att be till gudarna att man inte hamnar i slagsmål mot honom då är man väl mos. Man lägger sig nog ner och spelar död istället.

Även Sam Hallam (tränare i Växjö) tror att Donald Brashears närvaro på isen kommer att märkas. Men han tvivlar på att det blir fler slagsmål i ligan nu.

– Det är ingen i den här ligan som gillar att sitta bredvid och betala massa böter så jag tror inte att vi kommer att se någon trend med ökande slagsmål.

Kan det bli en skräck hos motståndarna?

– Vet inte. Får han upp farten är det en stor pojke. Men ordern till våra spelare kommer att vara att inte slås med honom, säger Hallam till Radiosporten.

Djurgårdens målvakt Mikael Tellqvist vill helst inte ha Brashear framför målet.

– Han blir tuff att möta. Han är ju lika bred som lång höll jag på att säga.

HV 71:s tränare Andreas Johansson har mött Brashear tidigare och vet vad som väntar spelarna i SHL nu.

– Jag har spelat mot honom mycket. När han har hoppat på isen då har jag försökt hoppa av, för min egen skull.

– Jag har respekt för honom för han har gjort något som är väldigt tufft att göra i många år. Han har stått upp för sina medspelare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".