Simning, arkivbild. Foto: AP/TT
Simning, arkivbild. Foto: AP/TT

Tre landslagssimmare varnade

Tre svenska landslagssimmare fick skriftliga varningar av simförbundet för att ha brutit mot landslagsreglerna, uppger Expressen och SVT Sport.

– Jag kan bekräfta detta, vi har skriftligen varnat tre simmare men vi kommenterar inte vilka det är och inte heller vad det gäller, säger Simförbundets sportchef Henrik Forsberg till SVT Sport.

Simförbundets sportchef Henrik Forsberg säger till SVT att de brutit mot reglerna vid flera tillfällen. Enligt vad SVT erfar är det tre medaljörer från sommarens EM i Berlin som fått varningar för bland annat felaktig exponering av sponsorer på landslagskläderna.

Enligt Expressen ska landslagssimmare senare under hösten hotats av landslagsledningen för att de kritiserat beslutet att inte ta ut Simon Sjödin till kortbane-VM nästa vecka - hot om att de riskerade sina landslagsplatser om de fortsatte med kritiken. Detta förnekas av Forsberg.

– Det stämmer inte alls, det finns ingen substans i det, säger han till Expressen.

– Det är ett par simmare som brutit mot våra spelregler som vi har i vårt landslag. Vi har ett dokument som vi tagit fram i landslaget, säger han.

VM i Doha inleds på onsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".