Foto: Bror Persson / TT
Foto: Bror Persson / TT

Införguide: Kvällens SHL-matcher

Här är förutsättningarna inför kvällens SHL-matcher.

Luleå (9) - Skellefteå (2)

Form: Luleås form är katastrofal. Laget har släppt in 17 mål på sina fyra senaste matcher och förlorat samtliga av dem. Skellefteå kommer närmast från en 6-1-kross mot Färjestad och har två raka vinster. Allt talar alltså för bortavinst i kväll.

Inbördes möten: Säsongens två tidigare möten mellan lagen har väldigt jämna. Luleå vann det första mötet med 3-2 efter straffar medan Skellefteå vann det andra med samma siffror. Dock under ordinarie tid.

Leksand (12) - Örebro (7)

Form: Det såg ut som att tabelljumbon Leksands form var på uppåtgående. Men tre raka vinster har följts av två förluster och laget är fortfarande fast i botten. Det ska dock sägas att de två förlusterna mot HV och Linköping var mycket jämna matcher.

Inbördes möten: Leksand verkar ha enkelt för Örebro. Dalalaget har vunnitsäsongens båda möten.

Färjestad (10) - Linköping (5)

Form: Färjestad har tre raka förluser och kommer närmast från en storförlust mot Skellefteå. En av säsongens stora besvikelser. Linköping däremot ligger på tabellens övre halva. Spelet har varit ganska ojämnt med tre segrar på sena fem senaste matcher.

Inbördes möten: Två matcher och två vinster för LHC och 8-1 i målskillnad. Det mesta talar för bortavinst i kväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".