Calle Halfvarsson. Foto: Philip Meyer/TT.
Calle Halfvarsson. Foto: Philip Meyer/TT.

Halfvarsson: "Blir kanske en klassisk säsong"

Calle Halfvarsson: "Går det sämre är det inte hela världen"
3:09 min

Calle Halfvarsson kommer med en lyckad försäsong i ryggen. Och nu siktar han på en pallplats i den totala världscupen i år.

För Halfvarsson är det stora målet i år självklart hemma-VM i Falun. Men trots det prioriterar han inte bort den totala världscupen.

– Jag vill ändå åka bra i världscupen. Det är inte på nåt sätt att jag glömmer den utan vill göra ett bra resultat. Jag siktar på pallen, sen får vi se hur långt jag når, säger Halfvarsson.

Vad är dina förväntningar inför den här premiärhelgen då?

– Jag vill ha med mig en pallplacering från någon av dagarna. Skulle det gå lite sämre är det inte hela världen heller, men man vill ju alltid ha en bra start på säsongen.

Calle Halfvarsson hade ett lyckat år i världscupen redan förra året. Men nytt för i år är att han för första gången kanske har bäst chanser på distanserna i klassisk stil.

– Det har alltid varit så att jag varit lite starkare i skate. Men nu väger det mer och mer över till klassiskt. Man vet inte, det kanske blir en klassisk säsong det här för mig, säger Halfvarsson.

Lyssna på hela intervjun med Calle Halfvarsson i länken ovanför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".