Patrik Carlsson
Patrik Carlsson jublar, arkivbild. Foto: Adam Ihse / TT
HV71-Frölunda 3-1

Drömstart för Karalahti i HV71

HV71:s nyförvärv Jere Karalahti, 39 år, fick bästa tänkbara start på ishockeylivet i Sverige. När Jönköpingslaget besegrade Frölunda med 3-1 stod finländaren för tre assist. 

Radiosportens Paul Zyra valde matchens lirare:
HV71: Jere Karalahti
Frölunda: Mattias Janmark 

HV har länge varit på jakt efter en defensiv spelare och en dryg vecka innan lördagens hemmamöte med Frölunda kunde Jönköpingsklubben presentera Jere Karalahti som nyförvärv. 

Och den rutinerade finländaren, med Jokerit som senaste klubbadress, fick en riktigt fin start i sin nya klubb när han fick en assistpoäng till landsmannen Teemu Laines 1-0-mål efter drygt tolv minuters spel.

Frölunda var dock inte ofarligt i den första perioden och hade flera fina lägen innan Laines ledningsmål. Mattias Janmark fick det bästa läget, men han lyckades inte överlista Gustaf Wesslau i HV:s mål.

I stället fixade HV-kaptenen Ted Brithén 2-0 för hemmalaget i inledningen av den andra perioden - ett mål där Jere Karalahti också var inblandad.

Finländaren hittade fram till Erik Christensen som i sin tur serverade Brithén som satte pucken i nät.

Men Frölunda kontrade snabbt och reducerade drygt två minuter efter HV:s andra mål. Efter bra spel i powerplay kunde Nicklas Lasu trycka in pucken i röran framför Wesslau och gav med det gästerna nytt hopp.

Men det här skulle visa sig vara Jere Karalahtis kväll och efter halva den andra perioden noterades han för sin tredje passningspoäng i matchen sedan Patrik Carlsson gjort HV:s mål fram till 3-1.

Hemmalagets Mattias Tedenby fick möjligen att utöka ledningen på ett straffslag, men inbytte Linus Fernström, som också ersatte Lars Johansson därefter, räddade.

Gästerna jagade, till att börja med, ett reduceringsmål i den tredje perioden, men hemmalaget höll undan och kunde ta sin fjärde raka seger.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".